BOEK PRODUCTIE

RECEPTUREN | VERHALEN | INTERVIEWS

ODE AAN DE PALING

De Ode aan de paling is een prachtige lofzang over de paling met 65 recepturen door - en verhalen over en van 25 Les Patrons Cuisiniers chefs, over het ambacht en de cultuur en hoe wij als consument en chefs kunnen bijdragen aan een betere palingstand.

"Het positief op de kaart houden van paling draagt bij aan de voortzetting van onderzoek en bescherming; het fundament voor een gezonde palingstand."

De 'Ode aan de paling' is de kroning op het ambassadeurschap van Paling Patron Martin.

Opdrachtgever: Martin Kruithof ** | Restaurant de Lindenhof
In samenwerking met: Les Patrons Cuisiniers

Testimonials Ode aan de paling

Dit boek is een echte ode in woord en beeld. Mooi om jezelf en anderen mee te inspireren. En laten we hopen dat het op welke manier dan ook bijdraagt aan een gezonde palingstand.

Lees het volledige artikel hier

 

 

Paling FB

Michelle de Koning
Bazarow.

Martin Kruithof, tweesterrenchef van restaurant De Lindenhof** in Giethoorn, boerenzoon en Meester van het Gilde der Paling Patrons, is een gepassioneerd ambassadeur van de paling. Hij zet zich in voor de verbetering van de palingstand in Nederland. Zijn advies is dan ook: geniet van paling maar kies bewust. En bewustzijn begint met kennis.

Lees het volledige artikel hier

Ode aan de paling - cover

Marco Louter
Entree Magazine

ASPARAGUS

Een culinaire reis door het hart van Noord-Limburg, waar de asperge meer dan een edele groente is. In dit smakelijke boek vol verhalen en recepturen reis je aan de hand van SVH Meesterkok Eric Swaghoven mee van veld tot vork, duik je in de rijke historie en het onbegrensde karakter van de asperge en maak je kennis met de smaak van het Zuiden. Met Asparagus tonen we de veelzijdigheid van de delicatesse die al eeuwenlang gekoesterd en gevierd wordt. Van de teelt tot het steken, de verschillende klassen, rassen en kleuren. Voel de trots van Noord-Limburg en begrijp waarom dit uitzonderlijke seizoensproduct groots in eenvoud is. En dan, het pièce de résistance: 56 recepturen die de smaakpapillen prikkelen en 14 technieken die jouw keukenvaardigheden naar een hoger niveau tillen. Van klassiekers tot moderne twists; elk recept wordt vergezeld van sprekend beeld en duidelijke toelichtingen. Een doorgewinterde chef of simpelweg iemand die van lekker eten houdt? Dit handboek is hét begin van veel smakelijke momenten.

Opdrachtgever: SVH Meesterkok Eric Swaghoven | Restaurant Valuas

Testimonials Asparagus

Dit boek is een liefdesverklaring aan de asperge en aan de regio die deze groente in ere houdt. “Asparagus” is een aanrader voor iedereen die de veelzijdigheid en de smaak van asperges wil ontdekken of verdiepen, en biedt een uniek perspectief op de culinaire tradities van Noord-Limburg.

 

voorblad-198

Mevrouw Hamersma
Boekwinkel